Konseptuke med eventyrlige former

Konseptuke med eventyrlige former

25.10.09  |  Grønnsaker

Ny blogg feires med noe så ambisiøst som en konseptuke!

Hva er en konseptuke spør du sikkert? I mitt tilfellet skal jeg lage en del matretter basert på én og samme ingrediens denne uken, nemlig gresskar.  Uken er herved døpt “Gresskar-uke”, og fra og med i morgen, og dagene fremover kommer gresskaroppskrifter på løpende bånd.Gresskar er ikke en typisk norsk grønnsak, men kommer snikende mer og mer, nå som Halloween brer om seg som en “nynorsk” tradisjon. Jeg har sett at gresskarene sporadisk har begynt å dukke opp både i grønnsaksdisker, hos blomsterhandlere og på hagesentre. Kanskje noen av dere dyrker dem i kjøkkenhagen for å ha de til pynt? De er unektelig dekorative med sine vakre farger og herlige former. Nesten litt synd å spise dem opp. Neida! De må absolutt spises.

Butternut x 3:

Inspirasjonen bak konseptet gresskaruke daterer seg tilbake til en handletur den 1. august. Helt tilfeldig ramlet jeg over et gresskar som tok meg med sin enorme sjarm. Gresskaret var skarpt oransj og økologisk. Med andakt bar jeg det hjem og plasserte det i vinduskarmen. Jeg fant ut at gresskaret var et hokkaido-gresskar og jeg ble veldig glad i det. Det ble spist samme kveld, men jeg glemmer aldri min første gresskarforelskelse.

Hokkaido-gresskaret:

Hokkaido

Følg oss i uken som kommer for å bivåne kulinarisk utforskning av denne spennende grønnsaken.


6 Comments


 1. Wow. Så stilig det er her inne. Et aldeles herlig spiskammers. Gratulerer!

 2. Wow, gratulere med “ny” blogg! Helt fantastisk! Gleder meg til nye mateventyr fra dere…..Hege

  • Hei Hege,

   Hyggelig at du følger oss i inn “nytt hus”. Her kommer det masse sprell fremover, så vi høres fremover!

   Hilsen Elise.

 3. Gratulerer med ny blogg og nytt navn! Utrolig lekkert å se på og med masse spennende innhold! Har lagt bloggen til favorittene mine og kommer til å fortsette å følge med dere og heie på dere!

  Trine ;)

  • Hei Trine!

   Det er flott du likte resultatet. Vi har masse inspirasjon og gleder oss til en innholdsrik bloggevinter. Vi snakkes:)

   Hilsen Elise.

 4. Hei, dere to!

  Gratulerer så mye med ny og super-lekker blogg. Det blir gøy å følge med videre :-)

  Olav

Leave a Reply