Grunnkurs i gresskar. Del 1: Gresskarpuré

Grunnkurs i gresskar. Del 1: Gresskarpuré

26.10.09  |  Grønnsaker

Gresskaruken innledes med to grunnteknikker og en snacks-bonusoppskrift. Puré, ovnsbakt og ristede gresskarkjerner. Kan du disse tre har du et godt grunnlag for å lage en rekke supre retter med den nye eksotiske favorittgrønnsaken.

Puré er basis for mange gode gresskaroppskrifter og spesielt baking. En kan finne ferdig hermetisert puré i enkelte velassorterte matbutikker, men jeg liker å lage den selv av tre enkle grunner:

 1. Det er veldig enkelt, gresskarene baker seg jo selv.
 2. Man får gresskarfrø man kan lage snacks av.
 3. Man får en deilig duft i huset.

Gresskarpuré

Forvarm stekeovnen til 180°C. Del gresskarene i to.


Scoop ut frøene og innmaten (eller gørra som Tommy i Tommy og Tiger’n ville sagt). Spar frøene – oppskrift følger.


Legg gresskarhalvdelene med bunnen ned i en ildfast form eller et foliekledt stekebrett med høye kanter. Bre også et lag med folie over slik at du får en liten ovn, og hell i litt vann, cirka 2-3 dl. Bak i 60-90 minutter eller til gresskarene er møre. Det kjenner du ved å klemme litt på dem. Etterfyll med vann dersom alt har fordampet.


Skrap ut kjøttet med en skje.


Kjør i blenderen til en jevn puré.


Ferdig!5 Comments


 1. Dere er bare så dyktige! Gratulerer med ny blogg, den er nydelig i bilder, farger og design, er interessant og som vanlig farlig godt skrevet. Hipp hurra!

 2. hei Janne,

  Yay og takk! Etter at ny blogg var havn med en heftig innledning med gresskaruke har det vært litt rolige dager her. Det skal absolutt ta seg opp fremover.
  Vi snakkes i bloggeuniverset:)

  Hilsen Elise

 3. Hvor lenge er gresskarpuréen holdbar?? Og hvordan oppbevarer du den?

  • Hei Kine. Gresskarpureen kan oppebevares både i kjøleskap eller fryses. I kjøleskap klarer den seg fint i opptil en uke. Har aldri forsøkt å hermetisere på glass men det går sikkert ypperlig det også.

Trackbacks

 1. Vaffelhjerte – Gresskarboller
 2. Byggsalat – vinterlig, mettende og smaskens | Vaffelhjerte

Leave a Reply