Pølser med hjemmelagde pølsebrød – nesten som på Fenway Park

24.10.09  |  Gjærbakst, Pølse, Svin

Pølser i brød blir reneste festmaten med skikkelige gode pølser og hjemmebakte pølsebrød. Jeg viser hvordan med alt du trenger å vite for å få en snadder pølseopplevelse.

Jeg har en plan. Jeg vil gjenskape verdens beste pølser slik de serveres fra pølsebodene utenfor Red Sox’ hjemmestadion Fenway Park i Boston med grove, grillede pølser, luftig pølsebrød, sennep og en myk, søtlig løkpaprikamix på toppen.

Dette pølsebrødet gir en et usedvanlig solid spisegrep.

Pølsebrødene i New England i USA har en viktig egenskap som skiller seg fra våre. De skal nemlig ha hvite ustekte kanter. For kjøkkenutstyrnerder finnes egne pølsebrødformer til dette, men for resten av oss funker brytebrødprinsippet helt greit. Når de uttrillede deigemnene legges til heving, legg de passe tett slik at de heves og stekes kant-i-kant og dermed vokser sammen. Dette pølsebrødet gir en et usedvanlig solid spisegrep.

Mine foretrukne og anbefalte pølser kommer fra Grøstadgris. Uovertruffen smak, høy kjøttprosent, solid håndverk og et etisk syn på dyrehold mange kjøttprodusenter kan lære av.

Ingredienser til pølsebrød
450 gr hvetemel
2 ts tørrgjær
2 ss sukker
25 gr potetmel
1,5 ts salt
2 ss mykt smør
1 sammenpisket egg
2 dl vann

Forhev deigen, trill ut emner på ca 120 gr og etterhev. Pensle emnene med vann og stek ved 200 grader i ca 15 minutter til brødene er gyldne og fine. Når brødene er avkjølte kan en skjære et langsgående snitt i toppen.

Løkmix Fenway Park

1 stor gul løk
1 rød paprika
3 fedd hvitløk
Et par ss olivenolje
salt og nykvernet pepper

Løk og paprika skjæres i strimler og has i en ildfast form. Ha i knuste hele hvitløksfedd, olivenolje og salt og pepper. Bland sammen og stek i ovn til løken er gylden og myk.

Tid for hotdog! Snitt skinnet i grøstadpølsene og legg på grill eller i grillpanne. Grillet pølse legges i pølsebrødet med raust med god sennep og løkpaprikamix. Nå har du smaken av Fenway i stua.

I 2004 bodde jeg rett ved Fenway Park og tilstandende som brøt ut da Red Sox slo the Yankees og vant the World Series for første gang på 200 år var noe av det villeste og mest spontane massereaksjonen jeg noensinne har opplevd. Folk løp ut i gatene og jublet som aldri før. Her er en liten video som viser hvordan det så ut.


2 Comments


  1. Denne skal prøves!

  2. Åhh dette hørtes godt ut:) skal prøves ut :)

Leave a Reply