Grunnkurs i gresskar. Del 2: Ristede gresskarfrø

Grunnkurs i gresskar. Del 2: Ristede gresskarfrø

26.10.09  |  Grønnsaker, Snacks

Dersom du har fulgt med på grunnkurs i gresskar del 1 sitter du sikkert nå med en liten gjeng gresskarfrø. Disse må naturligvis ikke kastes men ristes og brukes til masse forskjellig godt.

Ristede gresskarfrø kan spises som snacks slik de er, de kan brukes på eller i bakverk slik som et tilskudd til brøddeigen eller som topping på rundstykker. Prøv de i frokostblandingen, til kontorskuffens nøtteblanding, hakket opp og brukt som crust på ovnsbakt fisk, eller drysset over salaten.

Fremgangsmåte:

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Skyll frøene og rens og dem fri for gresskarmembran. Jeg har alle gresskarkjernene i et dørslag og gjør rensejobben under rennende kaldt vann. Ha kjernene over på et tørkepapir og klem bort mesteparten av vannet.
  • Legg frøene over på et stekebrett og sett i ovnen. La frøene tørke i noen minutter til vannet har fordampet. Vend gjerne litt på dem i løpet av denne prosessen. Når frøene virker forholdsvis tørre sprinkler man litt olivenolje over. Er det masse vann igjen vil oljen reagere med vannet, så pass på å tørke dem nok først. Krydre etter fritt valg. Jeg hadde over litt salt og chili.
  • Stek videre i ca 10 minutter, eller til frøene er gyldne og sprø. La avkjøle litt og mums i vei. Oppbevares i en lufttett beholder.No Comments


Trackbacks

  1. Byggsalat – vinterlig, mettende og smaskens | Vaffelhjerte

Leave a Reply