Appelsinjuice - selvpresset, naturligvis

Appelsinjuice – selvpresset, naturligvis

01.09.10  |  Frukt, Økologi

Ferien er over og hverdagen har gjort sitt inntog. I årevis har jeg til frokost drukket butikkjøpt juice med tanke på alle de fortreffelige vitaminene jeg har fått i meg. Nå har jeg en følelse av å ha funnet noe mye bedre, og som alltid har naturen små hemmeligheter på lur som enhver juicedrikker kan nyte godt av.

I dette innlegget fortalte vi såvidt om våren og sommerens opplevelser og erfaringer med selvlaget, ferskpresset juice av frukt og grønnsaker. At noe så enkelt som ferskpresset appelsinjuice smaksmessig var milevis foran den butikkjøpte “ferskpressede” var kanskje den grunnleggende a-ha opplevelsen. Mye av dette ligger naturligvis i at det er den smaksvarianten vi har mest erfaring med, men moroa stopper ikke der.

Etter å ha testet juicing var det ikke bare smak som var annerledes, juicen oppfører seg på en annen måte. Fersk juice skummer masse. Det er selvsagt fantastisk, men etter en viss tid i glasset skiller også juicen seg. Er man nygift og i tillegg kokk kan man bare tenke seg hvor belastende dette ordet er, men jeg har lært meg å slappe av, for det er nettopp dette juiceelskere hyller. Det er følelsen av å drikke noe levende som gjør dette så annerledes. Der er bare å røre litt rundt med sugerøret og verden smiler nok en gang.

Det er følelsen av å drikke noe levende som gjør dette så annerledes.

De som kjenner meg vet at jeg knapt kan kalles noen helseguru, noe ingredienslisten på denne bloggen vitner om. Hva skal man egentlig si til en kvinne som har vikingmelk som en av sine favorittingredienser? Vel, når det går an å kombinere god helse med fortreffelig smak vinner alle.
Juicen må drikkes nypresset, for etter en viss tid synker vitamininnholdet. Hvordan det er mulig å la være å drikke slik juice nypresset er for meg en gåte, men poenget er hele veien å drikke juicen så fersk som mulig. Det er en takknemlig oppgave.

I søken etter juicetips kom jeg over et supert ernæringstips når det kommer til nettopp appelsinjuice. I en ordinær juicepresse sitter man igjen med skallet som må kastes. Det triste med nettopp det er at da får man ikke med alle de gode vitaminene og antioksidantene som sitter i den hvite delen av skallet og i membranen som skiller hver appelsinbåt. I en juicemaskin derimot kan man få med alt dette gode. Bruker du i tillegg økologiske appelsiner er du 100 % sikker på at ingen lugubre kjemikalierester kommer med.


Naturen er fantastisk!6 Comments


  1. følelsen av å drikke noe levende. Så vakkert sagt.

  2. kjører du da hele appelsinen (uten det ytterste skallet) i sentrifugen istedet for å bruke sitrus-pressa på juice-maskinen?

Leave a Reply