Hummingbird's fantastiske brownieostekake med bringebærtopping

Hummingbird’s fantastiske brownieostekake med bringebærtopping

10.09.10  |  Kaker, Litteratur

Av og til dukker det opp kokebøker som med sin lekre layout bare innbyr til å dra Visakortet. Dersom det i tillegg er snakk om en bok med søte oppskrifter er jeg solgt.

The Hummingbird Bakery i London gav i fjor ut sin egen bok ved navnet The Hummingbird Bakery Cookbook med foto og styling så lekker at dersom en ikke får et akutt behov for både å bake og spise kaker, så må det være noe eksistensielt galt.

Her er det mange godbiter, og jeg priser meg lykkelig for at årets høysesong for baking er på trappene. Jeg gleder meg stort til de lange mørke høstkveldene der regnet plasker ned ute og løvet blåser av trærne. Kall meg gal, men det er faktisk min favorittid på året. Grunnen er enkel: årstiden er skapt til å bake. Finnes det noe triveligere enn duften av noe som koser seg i ovnen og bare venter på å deles med et glass melk attåt?

Denne trippel-kaken er en liten smakebit på en av bokens mange oppskrifter, som er både er geniale og overkommelige. Med saftig browniebunn, luftig ostkakefyll og en frisk bringebærtopping, er dette absolutt alt jeg begjærer. En slipper helt enkelt å velge fordi man får alt!

Skal du til London finner du The Hummingbird på tre adresser, blant annet Portobello Road i Notting Hill, det kjente mekkaet for vintagejegere og alle de som blir smøremyke av å tenke på Hugh Grant. Dersom du ikke har tenkt å ta turen til London med det første, kan du følge bakeriet både på twitter og facebook der de legger ut dagens cupcake-specials, både til inspirasjon og fortvilelse for oss søtmonser som befinner oss litt for langt vekke til å bare stikke innom.

Kakens mengdemål er tilpasset en bakeform med dimensjonene 33 x 24 x 5 cm som er halve størrelsen til en vanlig browniepanne. Det kjøpte jeg på Kitch’n i sin tid. Har du vanlig browniepanne må oppskriften dobles, med alle de gleder det vil føre med seg!

Browniebunn
 • 200 gr mørk sjokolade, grovt hakket
 • 200 gr usaltet smør
 • 250 gr melis
 • 3 egg
 • 110 gr hvetemel
Ostekake
Kremtopping
 • 3 dl fløte
 • 100 gr melis
 • 150 gr bringebær + litt ekstra til pynt

Brownie

Kle bakeformen med bakepapir og forvarm stekeovnen til 170 grader. Smelt sjokoladen i vannbad. Rør romtemperert smør og melis hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og bruk en slikkepott til å skrape kantene for røre mellom hvert egg slik at alt blir godt blandet. Tilsett melet gradvis og bland alt godt sammen. Hell røra over i bakeformen, og bre den utover med en slikkepott.

Ostekake

Her hjelper det å ha en mixmaster med røregren. Ha kremost, melis og vaniljeekstrakt i bollen og pisk på lav hastighet til alt er godt blandet. Tilsett ett og ett egg og kjør massen jevn og luftig. Mikseren kan gå på høy hastighet mot slutten for å få en ekstra luftig masse. Bre ostekakemassen jevnt over browniebunnen og glatt den ut med en slikkepott. Stek kaken i 30-40 minutter til den føles fast og er såvidt gylden langs kantene. Kjøl ned kaken til romtemperatur før den settes i kaldt.

Kremtopping

Pisk fløte, melis og bringebær luftig og legg noen skjeer av kremen oppå hvert enkelt stykke.

Fikk du et akutt behov for kombinasjonen brownie og ostekake, finner du en enkel og rask muffinsversjon i dette innlegget.

I likhet med alle kaker som inneholder sjokolade smaker også denne best etter at den har fått stått ute i rompemperatur en stund. Oppbevar derfor bringebærkremen kaldt inntil servering og legg noen spiseskjeer på hvert stykke, eller server den bare ved siden av for en enda enklere tilnærming.10 Comments


 1. du snakker rett til ei med 40graders kjøkken på sommertid!! Skal jeg noengang få muligheten til å bygge et hus, så skal jeg sette opp målere og finne ut hvor det er varmest og kaldest mest i løpet av dagen.. kjøkken der det er mest sol er DÅRLIG IDEEE…

  Om det blir kaker eller bare litt mer kompliserte middager, men noe skal jeg helt klart lage.

  • Bra å høre:) Greit å ha et kjøkken som ikke når kokepunktet hver gang sola titter frem.

 2. hei. har faktisk lagd en lignende kake før. den ble sinnsykt mektig! den var så mektig at jeg serverte den helt alene. men en ting er i hvertfall sikkert, og det er at ostekake og brownies sammen smaker utrolig men samt veldig godt!

 3. Har nettopp bakt denne kaken, og den ble FANTASTISK! Gleder meg til å servere den til gjester i morgen :)

 4. Hei!

  Har et spørsmål angående kaken: Steker du brownies bunnen før du smører over ostekakemassen? eller har du browniesrøre og ostemasse i ovenen samtidig (og hvis det: blander ikke brownies og ostemasse seg?)

  My.

  • Hei My!

   Takk for spørsmål. Jeg forsteker ikke browniebunnen. Det går helt fint, for den og ostekakemassen blander seg ikke. Årsaken er at de to har ulike konsistenser der browniebunnen er mere kompakt enn ostekakemassen.

   Hilsen Elise

 5. Har Hummingbird sin oppskriftsbok selv, utrolig mye som ser godt ut å lage, men hadde ikke prøvd noe før jeg lagde denne kaken (ser meg litt blind på alle fristende oppskrifter). Den ble fantastisk, takk for tips!

  • Hei Matilde! Så hyggelig:) Jeg vet akkurat hvordan det er. Har en haug kokebøker men tester sjeldent ut nye oppskrifter. Derimot sitter jeg ofte å blar og drømmer og håper inspirasjonen sniker seg inn. Tror det må bli min lille plan for det nye året å faktisk teste ut nye oppskrifter fra det store biblioteket.

Leave a Reply