Avokado - tilbake i varmen. Del 3: Heidunderfrokost

Avokado – tilbake i varmen. Del 3: Heidunderfrokost

09.08.10  |  Frokost, Grønnsaker

I jakten på gode hverdagsfrokoster som ikke er to skiver brød med gulost kom jeg på en lur liten vri for å få lurt avokado inn i nok et måltid.

Cottage cheese + avokado + havreknekkebrød = en topp kombinasjon av sunt fett (avokado), protein (cottage cheese) og langsomme karbohydrater (knekkebrød). Magen blir garantert lykkelig for å få tilbud om denne superkomboen om morgenen. Jeg moser enkelt og greit en hel eller en halv avokado sammen med noen spiseskjeer cottage cheese, som jeg legger på knekkebrødene. Om det blir en hel eller en halv avokado avhenger av størrelsen. En kopp kaffe, så er jeg igang!

Kroppen vår trenger fett, men ulikt fett påvirker også kroppen på ulik måte.

Årsaken til at avokado regnes for å være så sunn er på grunn av fettinnholdet, som består av enumettede fettsyrer. Enumettet fett er den gunstigste fettypen, med egenskaper som har evnen til å senke kolesterolnivået i blodet, og dermed også minsker risikoen for hjerte- og karsykdommer. I den enumettede fettsyrefamilien finnes også nøtter, hvitt kjøtt, olivenolje og fet fisk. Kroppen vår trenger fett, men ulikt fett påvirker også kroppen på ulik måte. Det er derfor ingen grunn til å avskjære alt fett som fienden, velg heller gode alternativer når du kan.

Å dele opp en avokado er enkelt. Avokadoen må selvsagt være moden, og ved hjelp av følgende teknikk er det en smal sak.

Bruk en kniv og skjær rundt avokadoen på langs.
Vri de to delene fra hverandre slik at du får to halve deler.
Ta en skarp kniv og sett bladet i steinen. Vri kniven rundt og steinen løsner. Er avokadoen riktig moden holder det å gi steinen en liten dytt så løsner den.
Før en spiseskje mellom selve avokadokjøttet og skallet. Mesteparten av kjøttet vil følge med, men kjøttet med den aller fineste fargen sitter rett under skallet, så pass på å få med alt.

Knekkebrød med avocado og cottage cheese.

Vil du ha et annet superfrokosttips finner du et her.3 Comments


 1. En annen superfrokost er rett og slett eggerøre og avocado; latterlig enkelt, og man holder seg mett leeeenge :)
  Rør sammen en god eggerøre, hiv en avocado på tallerkenen, og krydre med godt salt og pepper, mmmm….

  • Mmm.. eggerøre er kjempegodt. Kanskje jeg burde prøvd meg på eggerøre en vanlig hverdag for å lure inn litt helgefølelse?

 2. Takk for tips og inspirasjon!

  Testa dette til frokost i dag, og det fungerte veldig bra!

  ;-)

Trackbacks

 1. Byggsalat – vinterlig, mettende og smaskens | Vaffelhjerte

Leave a Reply