Cucumber sandwiches til teatime med sommergaver

Cucumber sandwiches til teatime med sommergaver

27.06.10  |  Kaffe og te

Kanskje vi har noe viktig å lære fra britene med deres afternoon tea?

Er det ett tidspunkt på døgnet en virkelig trenger å roe litt ned er det på ettermiddagen, og jeg vil derfor gjerne slå et lite slag for afternoon tea. Nå tenker du sikkert at for å kunne gjennomføre noe ved navn afternoon tea må man ha på seg en viktoriansk kjole, ha påtegnet mascara-føflekk og være omkranset av kongepudler. På ingen måte! Det holder med en sofakrok og en tekopp.

The T Company har vært så snille å skjenke meg noen te-gaver jeg gjerne vil dele med dere. Harney & Sons Fine Teas er foreløpig ikke så veldig godt kjent i Norge, men på samme måte som både makroner og cupcakes har den internasjonale motepressen trykket Harney & Sons te til sitt bryst, ikke bare på grunn av smak men mye på grunn av de usedvanlige lekre teboksene. Besøk hjemmesiden deres for forhandlerliste og nettbutikk.

En slik boks skal ikke gjemmes bort inne i et kjøkkenskap, men stå fremme og spre glede! Når den er tom kan den bli et smykkeskrin for dine hedersbevisninger, medaljer eller annen regalia du måtte besitte.

Det med afternoon tea høres nesten litt kongelig ut, og i 2007 vant Harney & Sons UK Tea Councils Top London Afternoon Tea Award på Dorchester Hotel. Det kaller jeg glamorøst. Jeg skulle gjerne vært flue på veggen i det te-selskapet.

Alt du trenger å gjøre for å få en liten sommergave i postkassen din er helt enkelt å legge igjen en hilsen i kommentarfeltet. That’s it! Jeg gir bort en boks med bestselgeren Hot Cinnamon Spice og to små galanteriesker med Canton Green Tea og Hot Cinnamon Sunset sort te. De to småboksene er som skapt for å ha med seg i veska dersom et akutt tebehov skulle oppstå, – enten på reise, på jobb eller på lesesalen.
Bloggen tar ikke sommerferie før i august, så frem til da skal dere ikke se bort ifra at det dukker opp noen sommerlige kjøkkensprell fra denne kanten.

Her kommer en klassisk liten snack som passer ypperlig til et lite teselskap.

Ingredienser
 • 2 loffskiver
 • 1/4 agurk
 • noen klyper salt
 • 2 ss hvitvinseddik
 • 2-3 rause ss kremost naturell
 • 1 ts limejuice
 • Friske uter som f.eks dill, mynte eller gressløk (jeg har brukt sistnevnte).

Cucumber sandwiches – kjølig og chic for en småsulten lady

Skjær agurken i tynne skiver og legg i en skål. Dryss over litt salt og sprinkle med hvitvinseddik. Sett skålen i kjøleskapet i 10-20 min.
Bland sammen kremost og friske krydderurter og tilsett limejuice etter smak. Legg agurkskivene utover tørkepapir og klem lett for å få av væsken.
Bre kremostblandingen utover loffskivene, legg agurken over og topp en ny skive smurt med kremost. Klem lett sammen, skjær av skorpene og del diagonalt.

Jolly good!


35 Comments


 1. Ahh ! Teatime àla Britain bringer frem minner. Her i huset drikkes det te daglig.Det er et must. Og når man er på ferie så må man ha med “krise”te i tilfelle de ikke har slik te jeg har lyst på og er vant til…sånn er det bare.

  De teboksene var jo bare helt herlige. Skjønner godt at de har blitt populære.
  Ha en fin uke :)

 2. De så helt fantastiske ut! I sommervarmen blir det mindre kaffe og mer te på meg. Jeg har blitt stor fan av Yogi Te, og de kan bare avkjøles og funker fint som iste! Takk for tips! :D

 3. Såklart jeg gjerne vil ha vinnersjansen! De så flotte ut og te er alltid godt.

 4. Jeg vil ikke la sjansen gå fra meg! Fine bokser, og å smake ny te er alltid spennende.

 5. Dette vil jeg være med på:-) Hos oss drikkes det te ofte og nå på sommeren som iste. Herlig!

 6. Jeg vil gjerne være med i trekningen, og håper dette er lykkeloddet :)

 7. Et veldig koselig innlegg du hadde skrevet om te og cucumber sandwiches, og klart jeg gjerne vil vœre med i sjansen på å vinne !

 8. Vil veldig gjerne prøve ny te fra en skjønn teboks! :)

 9. Så nydelige tebokser! Ingenting er mer koselig enn en kopp te på ettermiddagen sammen med nybakte scones og hjemmelaget lemoncurd:) Kjempefine bilder på bloggen forresten.

 10. Åh, jeg drømmer meg bort. Sitte i de nydelige stolene våre i den store stille stua med en stor kopp te og bare nyte.

  *kræsj*bom*vræææl* Der fant junior ut at han skal spille fotball inne og tar en sklitakling på storesøster slik at de ender rett oppi tekoppen……

  Vel, de flytter vel hjemmefra en gang om ikke så lenge. 15-20 år går da fort :-)

 11. Jeg stiller meg på listen! Har nettopp oppdaget nettsiden deres og koser meg med å lese og lære!

 12. Mmmm te er godt! Tror jeg må prøve sånne agurk-smørbrød og, har lest om dem før men jeg får ikke somla meg til å lage dem. Nå kjøpte jeg nettopp en svær agurk så da er det ikke unnskyldning ;)

 13. ÅÅÅÅ det var nydelige bokser! Er i Kusmi tea bølgen nå, men dette merket må jeg også sjekke ut. Jeg er veldig glad i kanel, så jeg er gjerne med i trekningen :)

 14. Ooh, dette så ut som noen lekre tebokser! Om teen inni er halvparten så god ligger den bra an. Har gode minner fra afternoon tea, både fra Storbritannia og hos Tea-Time i Oslo. En fin skikk når den ubestemmelige trangen til noe godt innfinner seg sånn utpå ettermiddagen!

 15. Te passer alltid, morgen middag, ettermiddag, kveld. Og te med kanel er absolutt en favoritt! Alltid kjekt med noe nytt på bloggen. Takk for sist! Wenche

 16. Så utrolig lekre bokser! Jeg er en te-elsker, men har ikke prøvd disse produktene tidligere. Nå skal jeg bestille fra nettbutikken deres :-).

 17. Den teen så jo bare så god ut!! Og nydelige bokser! Dette må prøves!!

 18. Britene kan te!! Det er det ingen tvil om :)) Og når teen kommer i så lekre bokser som dette, blir man jo fristet…. Jeg nyter for tiden studenttilværelsen kombinert med store mengder te…. og elsker hver en kopp!
  Ha en fortsatt fin uke!

 19. Lovely! I’m in :-)

 20. Mmm, så fine bokser, og sikkert veldig god te. Jeg kjører hardt på grønn te for tiden – visstnok gunstig for forbrenningen – og er stadig på utkikk etter noe nytt i den gata… :)

 21. Så fine bokser! Og teen hørtes veldig spennende ut også :) Jeg vil gjerne være med i trekningen.

 22. Grønn te med appelsin/mandarinsmak er favoritt for tiden.
  Te passer alltid, dog synes jeg de fleste kaker smaker best med kaffe til. Men til ferske hjemmebakte brøskiver med rørt syltetøy av jordbær, bringebær, rips/banan, stikkelsbær,
  solbær/banan osv… mmm…sukk…. passer en kopp te utmerket.
  Ha en fin sommer :-)

 23. Å, de var fine! Jeg vil gjerne være med på trekning. Ha en fin dag!

 24. Nydelige bokser, prøver lykken jeg også!

 25. Takk til alle konkurransedeltakerne så langt! Trekning blir på søndag, så det er fortsatt muligheter til å delta:)

 26. Eller med scones med krem og syltetøy til – cream tea – som høres om mulig enda mer luksuriøst ut, og smaker farlig godt! http://en.wikipedia.org/wiki/Cream_tea

 27. Disse boksene var nydelige! Har gitt vekk noen fra samme produsent i gave fra da jeg var i USA, med stor suksess :) Dessverre sparte jeg ikke på noen til meg selv, så å få sjansen her er strålende! Ha en god helg :)

 28. Aj aj aj, fikk slengt meg med i siste liten en lørdag kveld. Dette må prøves!

 29. Hei! Anbefaler Yogi te “Egyptian Liquorice”. Herlig ettersmak av lakrisrot! God sommer

 30. Tusen takk til alle hyggelige teglade blogglesere som har lagt igjen hilsen. Da har jeg ved hjelp av den svært diplomatiske webtjenesten “Truly Random Number Generator” kåret to vinnere.

  Vinner av stor teboks ble Kirsti med kommentar nummer 11 i rekken.

  Neste nummer som ble trukket var 10. Det betyr at Ugla er den heldige vinner av to søte galanteribokser.
  Gratulerer til dere begge (mail er på vei).

  Hilsen Elise.

  • Takker og bukker! Nå skal familien inviteres på teselskap, forhåpentligvis ute i sommersola ;)

 31. Tusen takk, dette var hyggelig.
  Og det skal ikke mye fantasi til å skjønne at når mor har drukket opp teen, så står det to jenter klare til å okkupere de to boksene :-)

 32. Tusen takk for gaven, den er mottatt. Har ikke rukket å teste teen ennå, men den beigeoransje boksen blir akkurat nå tatt i bruk som sparegris for lillesøster :-)
  Ha en fortsatt fin sommer.

 33. Teen er mottatt, boksen står på benker og lyser opp mitt noe “halvveis i oppussings kjøkken” og idag ble det prøvesmak til frokost. ;) Veldig god! Og snart står London for utr, og jeg skjønner jeg har enda en ting jeg må få med meg hjem!

 34. Hei Ugla og Kirsti. Glad sommergaven falt i smak:) Hilsen Elise.

Leave a Reply