Blomster i koppen

Blomster i koppen

24.03.10  |  Kaffe og te

At det er det indre som teller har vel sjelden vært en bedre betegnelse en i nettopp dette tilfellet. Et vennepar av oss var på ferie i Kina og tok med seg disse små teknoppene hjem i gave til oss. Dette er blomsterte og er en kinesisk spesialitet.

Man legger en knopp i en tekopp og heller over nykokt vann (95°C). Ikke lenge etter stiger noen små luftbobler til overflaten og magien begynner. Blomsten folder seg sakte ut og plutselig har en et unikt lite kunstverk i koppen sin.

Vi var begge målløse første gang vi testet teen, og tanken som slo meg var at dette er som stille fyrverkeri i sakte film. I Kina gis blomsterte som gave ved helt spesielle anledninger slik som bryllup eller familieforøkelse, eller som et symbol på livslangt vennskap – fint, ikke sant?

Dette er som stille fyrverkeri i sakte film.

Ved hjelp av tynn bomullstråd knytter kyndige hender tørkede teblader og blomster sammen til en liten ball. Teen er gjerne grønn eller hvit mens blomstene kan være krysantemum, sjasmin, lilje eller hibiskus. Smaken er mild og kan forfriskes ved å helle på vann flere ganger uten at teen blir bitter. For visse blomsterte-typer er faktisk annet uttrekk regnet for å være det beste, og for å få best utbytte av den visuelle opplevelsen bør teen serveres i gjennomsiktige tekanne, kopper eller glass.

Vil du dele tips til hvor en kan kjøpe blomsterte i butikk – skriv gjerne i kommentarfeltet. Bor du langt unna en spesialforretning men allikevel har lyst til å prøve blomsterte eller gi den i gave til en kjær venn du vil beholde gjennom tykt og tynt, så finnes nettbutikken tepikene.no, som selger de små underverkene.

Dersom du ønsker å se noen fine bilder av en blomstertemester i arbeid, ta en titt her.


21 Comments


 1. I Bergen selger de det iallefall på Kinsarvik frukt. De har også internettside som man kan handle fra: http://www.kinsarvik.no/Kampanje.aspx?vis=2&id=13094

 2. Dromedar Kaffebar i Trondheim har hatt disse inne :)

 3. Wow!Jeg er noen turer i Bergen i året…spørs om jeg ikke må innom der!! Heidi

 4. De har hatt slike på Valkyrien Kaffehus i Majorstuenkrysset i Oslo også :)

 5. Takk for gode tips så langt! Da kan vi sette en hake foran Trondheim, Bergen og Oslo.

 6. Det hovedbildet i denne artikkelen er rett og slett fantastisk vakkert, sykt tommel opp stemning til deg for det Asbjørn.

  • Tusen takk for det, Espen. Ros fra en proff som deg varmer en amatør som meg ekstra godt :D

   • Syntes det generelt er veldig høyt nivå på bildene dine jeg. Selv tar jeg sjeldent bilde av mat og små ting i yrkessammenheng men forhåpentligvis kan jeg bli bedre på det også i forbindelse med matbloggingen. :-)

    Da du visste at jeg var fotograf så har du kanskje vært innom fotosiden min også?

    http://www.heiaespen.com

 7. Vet det er flere tebutikker som har dem ja, ihvertfall Kinsarvik som nevnt. Føler jeg også har sett sånne på andre te/økologisk te/slike matvarer-nettbutikker. Se under kategorien “drikke – te” og se hva du finner :)

  Ville vært utrolig spennende å prøve! Men jeg har ikke noe gjennomsiktig å ha dem i…

 8. Fantastisk vakre bilder! Hege

 9. Må jo bare spørre, jeg da: hvor får man (les: jeg) tak i slike flotte tekopper?

  • Hei Gunn. Koppene kommer fra Muji som er det japanske butikkonseptet tilknyttet utvalgte Åhlensbutikker. Jeg mener disse koppene er en del av det faste sortimentet deres.
   Her finner du ihvertfall butikkadresser:
   http://www.muji.com/no/stores/

 10. Hei!
  Jeg har lest bloggen deres en stund og synes siden er helt fantastisk inspirerende.Og så elsker jeg vafler da.;)
  Spør fint jeg,om det er greit om jeg låner bilder ifra bloggen og linker dere i et innlegg inne hos meg?
  Vil så gjerne at mine lesere også skal bli kjent med denne nettsiden ;)

  Hilsen Monja

  • Hei Monja, takk for hyggelig hilsen. Lån i vei du:) PS: Skulle gjerne visst hvor du fant tak i den utrolig kule smultringformen. Du har ikke tilfeldigvis sett liknende på nett noe sted? Hilsen Elise

   • Hei

    Mange takk,da kommer et innlegg en av dagene.;)
    Den smultringformen kjøpte jeg i en butikk i england,men om jeg kommer over den på nett eller i norsk butikk ,så skal jeg selvfølgelig tipse deg.;)

    Hilsen Monja

 11. Fantastiske bilder. Selv jeg som egentlig ikke drikker særlig mye te fikk nå kjempelyst på en kopp! :-)

 12. Jeg har kjøpt forskjellige slike både hos Black Cat-butikken i Grensen og Palais des thes på Grünerløkka. Nå har jeg visst glemt at jeg har noen i teskapet, så takk for påminnelsen!

  • Hei Catherine, takk for tips. Begge plasser er ikke langt unna der vi bor, så da skal jeg ta turen innom neste gang jeg tripper forbi:) Hilsen Elise.

 13. I Tromsø finnes teblomstene på Taras. :)

 14. Veldig morsomt og se teen komme til sin rett på disse flotte bildene. Sikkert nevnt tidligere, men knoppene ble kjøpt på et temarked utenfor Bejing hvor hver prøvesmaking var en seremoni i seg selv. Bare synd de koster rundt 20 kroner stykke her og ca 50 øre stykke i Kina. Uansett; flotte og gode er de.

 15. De selges også her; http://www.tepikene.no – tror det er de billigeste på markedet.

Leave a Reply