Energibomber – snacks for ambisiøse skiløpere

Energibomber – snacks for ambisiøse skiløpere

04.03.10  |  Forside, Konfekt

Begynnelsen på et nytt år er ofte en brutal affære der nye og bedre vaner skal erstatte gamle syndere. Sukkerkickmåneden desember erstattes av januar med skjelvende knær og flakkende blikk. I begynnelsen av året gjelder det derfor å trappe gradvis ned på alle mulige utskeielser slik at en ikke sender kroppen inn i en sjokktilstand.

Når sola gradvis vender tilbake til vårt langstrakte land gjelder det å gjenoppta sunne utendørshobbyer. I år har jeg helt frivillig tatt opp skigåing og har høye ambisjoner og å bli en friskus av en vintersportsutøver.

For noen helger siden avla jeg min første skitur på omtrent 10 år, og konstaterte at jeg var noget rusten i både fiskeben og bremsing. Diagonalgangen derimot satt som støpt, og jeg følte meg eksemplarisk da jeg i godt driv staket over Maridalsvannet og kom i mål med både helse og utstyr i behold.

Som turgåer gjelder det å ha noe på lur som gjør at en kommer seg opp de siste bakkene eller bare rett og slett hjem igjen. For de som vil imponere turkameratene sine med noen annet enn en den obligatoriske kvikklunsjen, har jeg en liten oppskrift på den perfekte pausesnacksen.

Konfekt på tur har da aldri skadet noen!

Disse små lekkersakene har jeg valgt å gi det treffende navnet energibomber fordi de gir en mer langvarig energi enn ren sjokolade. For de som får full abstinens av mangel på tursjokolade kan jeg berolige med at det er litt mørk sjokolade i disse også.

Til omtrent 30 stk:
 • 180 gr peanøttsmør
 • 5 ss honning
 • 100 gr hakket mørk sjokolade
 • 2 ts kakaopulver
 • 8 ss rosiner
 • 50 gram kokosmasse
 • 30 gr sesamfrø

Energibomber

Vei opp peanøttsmøret og  bland inn honning og kakaopulver. Rør blandingen  godt sammen.  Hakk rosiner og sjokolade i mindre biter og tilsett de i peanøttblandingen sammen med 2 ss av kokosmassen.  Sett massen kaldt i kjøleskap i 1-2 timer.

Plasser sesamfrøene og resten av kokosmassen i hver sin skål. Massen trilles ut til  høvelig fine kuler som rulles i enten kokos eller sesamfrø.

Legg kulene i en lufttett beholder og oppbevar dem i kjøleskapet mens du pakker tursekken og finner frem skismurninga.


God tur!

Har du ingen ambisjoner om å kave rundt på bakglatte ski men istedet har et drøss av gode grunner til å spise voksenkonfekt, kan du la rosinene i oppskriften trekke i konjakk, rom eller portvin i ett døgn før du blander dem inn.  Jeg lover å ikke sladre til skisportforbundet;)5 Comments


 1. Hei Elise! Jeg krysser fingrene for at disse godsakene blir å finne veien til skiløypene på Senja i påsken ;-) hehe

  Klem fra Heidi

 2. Hei Heidi! det er ikke usannsynlig. Vi treffes kanskje i Holmedalen? klem fra Elise

 3. Dette ser godt ut, som vanlig!

  Gratulerer med flott omtale i siste utgave av Mat og Vin!

  Trine ;)

 4. Mmmm… de ble kjempegode! Da er påsken reddet, til tross for trist værmelding :-) Du er flink!

Leave a Reply