Pannacotta med hvit sjokolade og pasjonsfruktsaus

Pannacotta med hvit sjokolade og pasjonsfruktsaus

18.02.09  |  Desserter

Den store valentinsmiddagen ble parkert på grunn av langt viktigere ting, nemlig pusegutten Oskar som vi hentet hjem på lørdag. Dessertplanene ble dermed ikke gjennomført før noen dager senere, men det var verdt det.

Ingrediensene var allikevel kjøpt inn så kokkelering var på tapetet, men det ble i to etapper. Middagen tok vi søndag og desserten på mandag. Nå skjønner jeg hva som skjer når man får småttiser i huset. – Romantikken blir satt på vent, men gu’ så koselig vi har det!

Glassene pyntet jeg med smeltet mørk sjokolade. Teknikken er såre enkel. Fyll smeltet sjokolade i et lite kremmerhus, klipp et lite hull i enden og sprøyt sjokkisen ut i glasset på en måte som ville gjort Jackson Pollock imponert. Mitt kall her i livet er å søle med sjokolade.

Til 2 porsjoner:

 • 100 gr hvit sjokolade
 • 3 dl matfløte
 • ½ beger vaniljekesam
 • 3 ts vaniljesukker
 • 2 plater gelatin
Hvit sjokoladepannacotta

Gelatin legges i bløt i vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet og smelt geltinen i en liten kjele. Varm opp matfløten til kokepunktet og ha i sjokoladebiter og vaniljesukker. Trekk platen av varmen. Når sjokoladen er smeltet røres blandingen glatt. Ha deretter i vaniljekesam og bland alt godt sammen. Hell i den smeltede geltinen og bland godt på nytt. Avkjøl noe og fyll blandinga over i serveringsglass. Sett kaldt i 4 timer.

 • 5 stk pasjonsfrukter
 • 2 ts melis
 • 3 ss vann
Pasjonsfruktsaus

Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet med en teskje. Ha over i en liten kjele og bland inn melis og vann. Gi alt et lite oppkok og sett kaldt frem til servering.

Pynt pannacottaen med pasjonsfruktsaus og server.

Voila!7 Comments


 1. pepperkverna

  Så lekker dessert! Hege

 2. Dette ser fantastisk ut !
  Yummy :)

 3. Tusen takk for denne oppskrifta! Den berga meg i går etter at parfait med kvit sjokolade og lime (frå matprat.no) viste seg å bli – skikkeleg kjedeleg. Men din Panna Cotta vart veldig god! Eg serverte med kokt moltecoulis – molte er lettare å få tak i (finst alltid i frysaren…) enn pasjonsfrukt her i nord ;-)

 4. Hei digger bloggen din. Utrolig mange bra oppskrifter her, har masse opskrifter nå som jeg må prøve ut. :D
  Skal hvertfall prøve å lage denne oppskriften her. Men tror jeg skal bruke vaniljestang istedet for kesam og vaniljesukker. Anbefales sterkt! Mye mye bedre enn alle vanilje erstatningene. ;)

 5. Kan den lages dagen før?

 6. Ja den kan lages dagen før. Jeg pleier alltid å lage desserter som må avkjøles, som f.eks. panna cotta kvelden før.

Leave a Reply